Toki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

Vizyon: Kendi kültürünü özümseyen, buna göre değişimleri ve yenilikleri yorumlayarak katılımcı bir anlayışla hedeflerini koyabilen, evrensel, insan haklarına ve değerlerine saygılı, bilimsel düşünebilen ve milli değerlerini gelecek kuşaklara aktarabilen, sorumluluk sahibi, yurttaş olma bilincine sahip kendini ifade edebilen, yeniliğe ve değişime açık, üretken bireyler yetiştirmek.

Misyon: Topluma yararlı, Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkan, ahlaklı, yaratıcı ve pozitif düşünen, ve yarattığı değerlerle ülkesini tüm dünyada temsil eden, nitelikli bireyler yetiştirmektir. Öğrencilerimizin özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirip, var olan potansiyellerini en iyi şekilde kullanmalarına fırsat tanıyıp, çağın gereksinimlerine cevap veren bireyler olmalarını ve öğrencilerimizi orta öğretim kurumlarına yönlendirip öğrencilerimizin başarıyı sağlamasını sağlamaktır.

Başarılar: 2013 2014 Eğitim Öğretim Yılı Masa tenisi Yıldız kızlar il birinciliği (3 defa) 2013 2014 Eğitim Öğretim Yılı İl Genel Bilgi Yarışması İl Üçüncülüğü 2013 2014 Eğitim Öğretim Yılı Badminton Minik Kızlar İl Birinciliği 2013 2014 Eğitim Öğretim Yılı Geleneksel Oyunlar Kızlar İl Birinciliği 2013 2014 Eğitim Öğretim Yılı Geleneksel Oyunlar Erkekler İl Birinciliği Teakwando Yıldız Erkekler İl Birinciliği Teakwando Yıldız Kızlar İl Birinciliği Teakwando Minikler Erkekler İl Birinciliği Teakwando Minikler Kızlar İl Birinciliği,Eren Balpetek satranç İl Birinciliği.Judo, tekvando, jimnastik, satranç vb. dallarda öğrencilerimizin aldığı dereceler bizi gururlandırmaktadır. İl birinciliği, ikinciliği, üçüncülüğü elde eden öğrencilerimiz ödüllendirilmektedir. Sanatsal olarak resim kategorisinde il birincilikleri her yıl almaktayız. Yarışmalara öğrencilerimiz katılmaktadır.

Pansiyon Bilgileri:
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: Özel Servis Taşımacılığı imkanından velilerimiz yararlanabilmektedir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: Öğrencilerimizin üst kuruma geçtiklerinde elde ettikleri başarılar bizi gururlandırmaktadır. Öğrencilerimiz okul idaresi ve sınıf öğretmenlerince takip edilmektedir. Her yıl ziyaret yapılmaktadır. Yaşanan sorunlarda işbirliği içinde çözüm odaklı hareket edilmektedir.
Sportif Etkinlikler: Bakanlığımızın protokolü ile Beden Eğitimi ve Oyun derslerinde antrenör eşliğinde branş derslerler yürütülür. Satranç kulübümüz mevcuttur. İlde öğrencilerimiz dereceler almaktadır. Küçükten yetiştirilmektedir. Spor Salonumuzda ders sonrası öğrencilerimiz spor okulu faaliyetlerine katılabilmektedir.Derslerde badminton, futbol faaliyetlerine yer verilir. 4. sınıf öğrencilerimiz düzenli olarak spor salonunu kullanmaktadır. Okul bahçemiz her türlü spor faaliyeti yapılmasına müsait alana ve imkana sahiptir.
Bilimsel Etkinlikler: Öğretmenlerimizin mesleki gelişimi önemlidir. Ölçme Değerlendirme Merkezi çalışmalarına katılan öğretmenimiz vardır. Çalıştay, kurs, seminer ve komisyonlarda görev alan yetiye sahip idareci ve öğretmenlerimiz vardır.Teknolojinin eğitim öğretim faaliyetlerine entegrasyonu için öğretmenlerimiz her geçen gün kendisini geliştirmkte ve bu durum sınıf içinde yürütülen etkinliklere yansımaktadır.
Proje Çalışmaları: Üniversite ile işbirliği sonucu her hafta hemşire öğrenci grubu okulumuza gelerek öğrencilerimizle projeler yürütmektedir.Bakanlığımızın ve il milli eğitm müdürlüğümüzün projeleri okulda yürütülmektedir. Okulum Temiz Belgesi alınmıştır ve düzenli olarak bu belge yenilenmektedir.Velilerle Kitap Okuma Projemiz devam etmektedir
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: e-Twinning projeleri yürütülmektedir. Her yıl kalite etiketi almak gurur ve motivasyon kaynağımızdır.Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketlerimiz mevcuttur. 2020 yılından bu yana Erasmus+ proje başvurusu yapılmaktadır. Tema gönüllüsü öğrencilerimiz faaliyetleri yürütmektedir. Ayrıca Tema ile Bakanlığımızın protokolü devam etmektedir. Derslerde Öğrencilerimiz Tema FAALİYETLERİ YÜRÜTME İMKANINA SAHİPTİR.

WEB - https://duzcemehmetakifersoy.meb.k12.tr

Adres - KOÇYAZI MAH. 2400. SK. TOKİ MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU BLOK NO 6 MERKEZ / DÜZCE

Kütüphane Kitap Sayısı :2020
Öğretim Şekli :Tekli (Tam gün)